logo

Få et overblik over retningslinjerne på byggepladser

byggepladser

Øget sikkerhed på byggepladser, har i løbet af de seneste par år, fået en højere prioritering

Denne guide har til fokus at fortælle om hvilke særlige regler der gør sig gældende på byggepladser. Dette dækker både over korrekt anvendelse af værnemidler og udstyr samt korrekt belysning, til både indendørs- og udendørs brug. I byggebranchen spiller sikkerheden en afgørende rolle, da det ellers kan betyde at der opstår farlige situationer som kan få store konsekvenser for både den individuelle medarbejder samt kollegaer.

Når man som håndværker, tømrer og elektriker arbejder på en byggeplads, er det essentielt at man gør brug af sikkerhedsudstyr, såsom åndedrætsværn, høreværn, sikkerheds- hjelm, sko, briller, handsker. Dog er det arbejdsgiverens ansvar at sikre at medarbejderne har det rigtige arbejdsudstyr til rådighed men det er i sidste ende medarbejderens eget ansvar at gøre brug af det. Således at sikkerheden på arbejdspladsen er bedst mulig, til glæde for alle på arbejdsstedet.

Regler for belysning på håndværkeres arbejdspladser

Der findes en række krav og retningslinjer, som er fastsat med lov, for korrekt belysning på arbejdspladser. Lys skal tilpasses arbejdsopgaven og derfor er der helt specifikke krav til hvilken type belysning man skal gøre brug af, alt efter hvilken type arbejde der udføres.

De fleste mennesker arbejder mange timer om dagen, og det er derfor essentielt at der på arbejdspladsen anvendes den bedst mulige belysning, for at sikre et godt og sundt arbejdsmiljø. Hos PlusLED finder du et stort udvalg af belysningsartikler som kan anvendes på byggepladser, til at skabe det optimale lys. Det er særligt populært at anvende kraftige LED strips, som kan monteres direkte på stillads og rundt omkring i bygninger.

Guide til valg af industribelysning

Belysningen skal tilpasses til omgivelserne og arbejdsopgaven. Til byggepladser kan man f.eks benytte sig af LED strips og kraftige udendørs projektører, som giver et kraftigt hvidt lys og som er udført i en konstruktion der holder til det hårde miljø, som man ofte finder på byggepladser. Der er ligeledes mulighed for at anvende LED industrilamper, med forskellige kvalifikationer såsom levetid, dæmpbar, lysspredning og IP-klasser, som primært egner sig til industriarbejde eller til lageret, værkstedet eller garagen.

Der er nogle kvalifikationer der er ekstra relevante hvis man ønsker at købe en industrilampe. IP-klassificeringen er god at være opmærksom på, fordi IP-betegnelsen beskriver hvor godt beskyttet din industrilampe er mod vand og andre fremmedlegemer såsom snavs, støv og vand. I betragtning af det uforudsigelige danske vejr, er det vigtigt at sikre at dine industrilamper kan modstå diverse elementer. Hvis du derfor ønsker en industrilampe velegnet til byggepladser, bør du vælge en lampe, der som minimum har klassificeringen IPX4.