logo

Går du med tanker om at udskifte dine vinduer?

Går du med tanker om at udskifte dine vinduer?

Der kan være flere grunde til, at man vælger at få udskiftet ens vinduer. Men det kan også blive et større projekt, hvis man ikke har prøvet den slags før, og man insisterer på at gøre det selv. Specielt hvis der er tale om mange vinduer, der skal udskiftes. Desuden skal man også se på udskiftning af vinduer pris, for selvom man vælger at udføre opgaven selv, så kommer det stadig til at koste penge med nye vinduer.

Klargøring af projektet

I begyndelsen skal man se på, hvor omfangsrigt udskiftningen af vinduerne bliver. Er der tale om nogle enkelte vinduer, der skal udskiftes grundet slitage og være tilsvarende type som de andre i bygningen? Eller trænger alle vinduer til at blive udskiftet grundet alderdom, eller fordi du vil have nogle vinduer, der holder mere på varmen. Eller fordi de skal være moderne? Hvis der er tale om mange vinduesudskiftninger, så kan det komme til at tage noget tid. Vinduerne skal produceres og leveres, og først derefter kommer den svære del.

Nu skal vinduerne sættes i

Man skal helst vælge en periode med godt vejr, hvilket kan være svært at beregne i Danmark. Og så skal man tage sig af udskiftning af et enkelt vindue ad gangen. Man efterlader nemlig et gabende hul i huset, der helst ikke skal skabe gennemtræk igennem til andre huller. Desuden kan man aldrig være sikker på, at det tager lige lang tid at udskifte hvert vindue, selvom opgaverne ser ens ud. Der skal måske lige rettes til og rykkes lidt rundt. Har man slet ikke prøvet det før, kan det virkelig tage tid, hvorfor man bør starte tidligt på dagen med sådan et projekt, hvor man har tid hele dagen til opgaven.

Skal andre måske sætte vinduerne i?

Prisen er som nævnt et vigtigt element, når det kommer til udskiftning af vinduer. Der kan komme transportpenge med i beløbet, og kommer man til at påføre skader på vinduerne, mens man sætter dem op, skal man endda hen at købe nye erstatningsvinduer. Hvis man derfor tænker, at det er et projekt, hvor håndværkere skal tage sig af det, kan det ende med at blive mere økonomisk fordelagtigt for dig i sidste ende. Det er bedst at ende med nogle nye vinduer, der ikke bare er pæne og sidder lige, men også er tætte. Du vil virkelig kunne mærke de mindste fejl, når det blæser til efteråret, og når vinteren kommer senere – især hvis udskiftning af vinduer ikke er foretaget korrekt.


Denne artikel er annoncørbetalt og produceret i samarbejde med sparvinduer.dk.